IK BEN VERLOST!

Zoals je misschien al aan de titel hebt kunnen zien, ben ik verlost. Niet op een christelijke manier of andere godsdienst, maar van mijn dieet! Geen suikervrije koekjes meer, me verstoppen voor zuivel, geen tropisch fruit meer eten*. Ik was laatst weer voor een beklopping bij de dokter, en toen ik die eenmaal had gehad, werd ik weer gecheckt. Alleen was het nu een klein beetje anders, want er moest bloed van mij af worden genomen. Mijn moeder begon al moeilijk te kijken, want bloed licht een beetje gevoelig voor haar. Ik heb er nooit zo veel problemen mee, want ik vind het altijd wel interessant om te zien. Eerst kwam de vrouw aanzetten (die van de vorige keer) met een soort buisje met een knopje waar dan, als je hem indrukte een naaldje uit hoort te komen. Maar die deed het niet. Toen mompelde ze tegen zichzelf: “mmm, ik weet ook niet hélemaal hoe dit werkt.” Mijn moeder en ik keken elkaar een beetje geschrokken aan, want het is toch een beetje een eng idee, om iemand je met een naald laten te prikken-al is het in je vinger- die niet helemaal weet hoe het moet. In ieder geval, ze pakte het buisje weer op en kwam even later weer terug met een dezelfde soort buisje, maar dan eentje die wél werkte. Hopelijk. Uiteindelijk bleek hij toch te werken, en moest ik een heel watje voldruppen met mijn bloed, waarmee ze blijkbaar weer iets ging testen op dezelfde manier waarop ze ook al die andere dingen met die filters testen.

Toen dat klaar was- er was nog een moment waarop ze mijn pols hartslag niet kon voelen, terwijl ik er vrij zeker was dat ik nog leefde- ruimde ze alles weer op en ging heel serieus weer zitten. Ik werd een beetje nerveus, want als iemand je zo serieus aankijkt, dan zou jij ook nerveus worden, geloof me. Toen klaarde haar gezicht op en deelde ze me vrolijk mee dat ik van al mijn allergieën af was, en ook helemaal van mijn pfeiffer verlost was. Inwendig deed ik een vreugde-dansje. Mijn moeder en ik keken elkaar blij aan. Toen werd ze weer serieus en zei dat ik nog wel steeds moest uitkijken met zuivel want dat was voor niemand goed. Het was nu vooral belangrijk dat ik weer reserves op ging bouwen en weer fitter werd. Maar het belangenrijkste is IK ZIT NIET MEER OP EEN DIEET! Dat is wel het vieren waard toch?

*De dokter vertelde me dat tropisch fruit niet goed is voor mensen in koude landen, zoals in Nederland. Blijkbaar hoort bij een bepaald klimaat dus ook bepaald fruit. Als je in Nederland woont is tropisch fruit niet goed voor je imuum systeem. Ik was er namelijk niet allergisch voor, maar de dokter vond het zeker niet goed voor mijn imuum systeem, wat al zwak was.

Lots of Love, Jasmijn

Advertisements

2 thoughts on “IK BEN VERLOST!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s